GLÄDJE

Shit vad längesen nu det var jag skrev av mig här på bloggen ordentligt… Som tur är känner jag för att göra det just i kväll igen. En random tanke som slog mig nu bara, som jag verkligen stör mig på: Människor som inte kan visa glädje eller lycka för eller till en annan människa. Jag menar, hur svårt ska det vara att visa någon att man är glad för ens skull tillexempel. Speciellt när det gäller någon som står än nära. Vill man ens något annat än att någon man älskar ska vara lycklig, det är väl det enda man vill att sina nära och kära ska vara, hade varit hel knäppt om det vore något annat liksom. Människor som liksom tror att allting är en tävling, och att man måste vara bäst på precis allting. Bara nej! Ingen kan vara bäst på precis allting, och varför ska man ens jämföra sig själv med vad andra får och gör. Man är väl tillräckligt bra som man är, och man borde uppskatta sig själv och vad man har mer. Och man borde framförallt visa andra människor uppskattning lite oftare (hela tiden med andra ord).

Jag är en sådan person som har det JÄTTE svårt för att öppna mig för någon. Jag hatar att prata allvar med någon, jag kan liksom inte titta någon i ögonen och prata allvar samtidigt. Jag kan vara hur seriös som helst, men på mitt kroppsspråk så verkar jag inte ett dugg seriös. Och visst, det har väl sina anledningar till varför jag har det svårt för att öppna mig, men det är ju enda något jag blir bättre på med tiden, och framför allt så är det något jag verkligen VILL bli bättre på eftersom det kan vara jobbigt för människor i min omgivning. Tillexempel för min stackars pojkvän efter ett gräl haha. Det är ju en av anledningarna till varför jag har en sådan opersonlig blogg också, det känns som att jag blottar mig totalt för er just nu när jag sitter och skriver ner mina tankar i ord. Speciellt när jag vet att det är många som jag känner som kommer läsa det här. Men eftersom jag siktar på att göra min blogg mer personlig och med mer texter, så kan jag lika gärna börja nu.

Nu när ni fått reda på min svaghet, så ska jag också berätta något jag fanimej är bra på. Det är att visa glädje eller kärlek för en annan människa, eller det är något jag själv tycker att jag är ganska bra på i alla fall. Jag älskar att vara anledning bakom någons glädje. Jag älskar att göra småsaker för personer jag älskar, i vissa lägen så är dock den här egenskapen dålig då det tyvärr finns människor som utnyttjar den. Men annars så är det en bra sak tycker jag. Att liksom vilja skämma bort sina nära och kära lite extra. Det behöver inte vara en stor grej ens, det kan vara allt från att slänga iväg ett fint sms till någon som har en jobbig dag till att ge någon en komplimang. Förstår ni vad jag menar? Sådant älskar jag att göra! När man själv vet att man är anledningen till att personens dag just precis blev liiiite bättre, den känslan är nog oslagbar. Det är det som kallas att kunna uppskatta andra människor, och att inte bara ta emot glädje och kärlek själv, utan att ge också.

blottarmiginlägg

Jag vet inte riktigt vad jag egentligen ville få ut av den här texten, jag ville mest bara skriva av mig om mina tankar om det här. Att man verkligen borde uppskatta sina nära och kära oftare, för alla människor förtjänar uppskattning på ett eller annat vis. Och av egna erfarenheter så blir livet faktiskt mycket enklare om man delar sin glädje med andra, och när man framförallt slutar jämföra sig med andra och lär sig att acceptera och jobba på sina egna brister. Det kan bara bli bättre då! Och det är något man kan ha nytta av hela livet.

Det har nu tagit mig ca tre timmar att skriva den här texten, och eftersom jag har en rätt så grov dyslexi så tar det extra lång tid för mig att skriva och förmedla mig i ord rätt. Lite små jobbigt faktiskt, men det är just sådant här jag behöver öva på. Så nu orkar jag faktiskt inte skriva något mer, hoppas ni förstod hela poängen med texten, även fast det blev lite rörigt. Men som sagt, ha lite överseende för att jag inte stavar eller placerar ut ord helt korrekt haha. Puss!

You may also like

8 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *